Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Przystawki Chrabąszcze - śliwki zawijane w boczku YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Chrabąszcze - śliwki zawijane w boczku
Bardzo smakowita przystawka do serwowania na ciepło i prostacka do zrobienia. Stosuję ją od wielu lat, a nadal zdarzają się ludzie, którzy jej nie znają. :)

Składniki
  • boczek wędzony w plastrach;
    należy się trochę postarać przy kupowaniu i wybrać ładny, idealnie w cienkich plasterkach
  • śliwki wędzone bez pestek (najlepsze Kalifornijskie)
  • wykałaczki
Wskazówki
  1. Zawijam pół śliwki w plasterek boczku i przebijam wykałaczką, co by się nie rozwinęło. Jak plasterki boczku są za długie, można je przeciąć pod kątem na 2 plasterki.
  2. Układam na blasze wyłożonej folią aluminiową.
  3. Piec do zrumienienia w 180 st. C - jakieś naście minut.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Przystawki


Podobne strony

Bakłażan z pomidorami i serem halloumi

Wrapsy z tortilli

Ogórki małosolne

Rolada szpinakowa

Pieczarki z mozarellą

Mus z wędzonego łososia

Grzybki w occie

Śledź pod pierzynką

Cebulak

Skrzydełka pieczone na ostro

Koreczki

Śledzie w pomidorach

Skrzydełka w miodzie

Śledzie w śmietanie

Topinki

Faszerowane pieczarki

Jaja faszerowane

Tatar z wołowiny

Galaretka mięsna

Ryba faszerowana

Pieczarki w boczku

Słonina

Rolada serowa