|
|
Chrabąszcze - śliwki zawijane w boczku |
|
Bardzo smakowita przystawka do serwowania na ciepło i prostacka do zrobienia.
Stosuję ją od wielu lat, a nadal zdarzają się ludzie, którzy jej nie znają. :)
- boczek wędzony w plastrach;
należy się trochę postarać przy kupowaniu i wybrać ładny, idealnie w cienkich plasterkach
- śliwki wędzone bez pestek (najlepsze Kalifornijskie)
- wykałaczki
- Zawijam pół śliwki w plasterek boczku i przebijam wykałaczką, co by się nie rozwinęło.
Jak plasterki boczku są za długie, można je przeciąć pod kątem na 2 plasterki.
- Układam na blasze wyłożonej folią aluminiową.
- Piec do zrumienienia w 180 st. C - jakieś naście minut.
Góra
|
Komentarze |
Kurczę! Na razie brak komentarzy...
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|