Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Przystawki Pieczarki w boczku YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Pieczarki w boczku
Niedawno odkryty przepis na podobną do Chrabąszczy przystawkę. Też smaczne, jakby bardziej soczyste...

Składniki
  • boczek wędzony w plastrach; należy się trochę postarać przy kupowaniu i wybrać ładny, idealnie w cienkich plasterkach
  • małe pieczarki
  • wykałaczki
Wskazówki
  1. Pieczarki obieram - niestety.
  2. Zawinąć pieczarkę w plasterek boczku i przebić wykałaczką, co by się nie rozwinęło.
  3. Ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową.
  4. Piec do zrumienienia w 180 st. C - jakieś naście minut.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Przystawki


Podobne strony

Bakłażan z pomidorami i serem halloumi

Wrapsy z tortilli

Ogórki małosolne

Rolada szpinakowa

Pieczarki z mozarellą

Mus z wędzonego łososia

Grzybki w occie

Śledź pod pierzynką

Cebulak

Skrzydełka pieczone na ostro

Koreczki

Śledzie w pomidorach

Skrzydełka w miodzie

Śledzie w śmietanie

Topinki

Faszerowane pieczarki

Jaja faszerowane

Tatar z wołowiny

Galaretka mięsna

Ryba faszerowana

Chrabąszcze - śliwki zawijane w boczku

Słonina

Rolada serowa