|
|
Ciasto bananowe |
|
Pyszne ciacho do kawy.
Maja serwowała nam je w pracy wielokrotnie, za co jej wielkie dzięki!
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody
- 1/4 łyżeczki soli
- pół kostki masła
- 3/4 szklanki brązowego cukru
(nic się nie stanie, jak weźmiemy cukier kryształ)
- 2 jajka
- 2 i 1/3 szklanki rozduszonych bananów
- W dużej misce połączyć mąkę z sodą i solą.
- W osobnej misce zmieszać masło z cukrem.
- Ubić jajka i wymieszać je z rozgniecionymi na papkę bananami.
Mieszać tak długo, aż się ładnie połączą.
- Pomieszać mieszankę bananowo-jajcarską z mąką.
Mieszać delikatnie, wystarczy łyżką.
- Dodać jeszcze do całości masę masłowo-cukrową.
- Wylać na blachę posmarowaną masłem.
Proporcje podane są na niedużą formę.
- Piec w uprzednio rozgrzanym do 175 st. C piekarniku max 60-65 minut.
Można po upieczeniu pozwolić chlebkowi ochłonąć na blasze, po ok. 10 minutach wyjąć.
Góra
|
Komentarze |
Kurczę! Na razie brak komentarzy...
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|