|
|
Jaja faszerowane |
|
Standardowy przepis na faszerowane jajka, moje ulubione.
Zwykle liczę po 2-3 połówki jajka na osobę.
- jajka ugotowane na twardo
- masło
- bułka tarta
- sól, pieprz - do smaku
- zielona pietruszka (dużo)
- Ugotowane jajka podzielić na połówki uderzając ostrym nożem w trzymane w ręku jajko.
- Ostrożnie wyjąć całą zawartość jajek, starając się nie uszkodzić skorupek.
- W misce utrzeć na masę: poszatkowane żółtka i białka, posiekaną zieleninę z masłem, dodając nieco tartej bułki.
Doprawić do smaku solą i pieprzem (raczej mocno, by nie były mdłe).
- Faszerować skorupki masą.
Mocno nadziane przycisnąć do rozsypanej bułki tartej na talerzyku tworząc skorupkę.
- Smażyć na maśle tuż przed podaniem, do zrumienienia.
Góra
|
Komentarze |
Kurczę! Na razie brak komentarzy...
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|