Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Przystawki Jaja faszerowane YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Jaja faszerowane
Standardowy przepis na faszerowane jajka, moje ulubione. Zwykle liczę po 2-3 połówki jajka na osobę.

Składniki
  • jajka ugotowane na twardo
  • masło
  • bułka tarta
  • sól, pieprz - do smaku
  • zielona pietruszka (dużo)
Wskazówki
  1. Ugotowane jajka podzielić na połówki uderzając ostrym nożem w trzymane w ręku jajko.
  2. Ostrożnie wyjąć całą zawartość jajek, starając się nie uszkodzić skorupek.
  3. W misce utrzeć na masę: poszatkowane żółtka i białka, posiekaną zieleninę z masłem, dodając nieco tartej bułki.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem (raczej mocno, by nie były mdłe).
  4. Faszerować skorupki masą.
    Mocno nadziane przycisnąć do rozsypanej bułki tartej na talerzyku tworząc skorupkę.
  5. Smażyć na maśle tuż przed podaniem, do zrumienienia.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Przystawki


Podobne strony

Bakłażan z pomidorami i serem halloumi

Wrapsy z tortilli

Ogórki małosolne

Rolada szpinakowa

Pieczarki z mozarellą

Mus z wędzonego łososia

Grzybki w occie

Śledź pod pierzynką

Cebulak

Skrzydełka pieczone na ostro

Koreczki

Śledzie w pomidorach

Skrzydełka w miodzie

Śledzie w śmietanie

Topinki

Faszerowane pieczarki

Tatar z wołowiny

Galaretka mięsna

Ryba faszerowana

Pieczarki w boczku

Chrabąszcze - śliwki zawijane w boczku

Słonina

Rolada serowa