|
|
Strogonow |
|
Bardzo dobre danie na imprezę. Wcześniej je przygotowujemy i tylko do podgrzania. A jakie podzielne!
- polędwica z wołowiny lub schab;
na 20 porcji trzeba liczyć 1 kg mięsa.
- cebula pokrojona w kostkę
- pieczarki pokrojone w ćwiartki
- koncentrat pomidorowy
- sól, pieprz, jarzynka
- ewentualnie do zagęszczenia sosu: śmietana wymieszana z mąką
- Mięso pokroić na wąskie słupki długości ok. 5 cm.
Przesmażyć na patelni, na gorącym tłuszczu.
- Do garnka wrzucić przesmażone mięso, cebulę i pieczarki.
Zalać wodą aby przykryła lub 1 cm powyżej.
Dusić do miękkości.
Dodać sól, jarzynkę, sporo pieprzu.
Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.
- Można zagęścić śmietaną z mąką lub pozostawić sos z duszenia.
Podawać z bagietką.
Góra
|
Komentarze |
Kurczę! Na razie brak komentarzy...
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|