|
|
Śledzie w śmietanie |
|
Dobre śledzie to podstawa! Ja najczęściej używam matjasów.
Ale, będąc na Litwie kupiliśmy wspaniałe śledzie. Zdecydowanie polecam!
- śledzie
- 1 szklanka śmietany 12%
- 2 cebule
- duże kwaśne jabłko
- sok z 1/2 cytryny
- sól, pieprz - do smaku
- pęczek szczypiorku
- Matjasy wymagają tylko wyjęcia z opakowania i pokrojenia w dzwonka. :-)
- Przygotować sos: jabłko pokroić w kostkę, przelać sokiem z połowy cytryny, dodać poszatkowaną cebulę i
pokrojonego w kostkę ogórka do śmietany.
Wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem.
- Na śledzie wykładać sos śmietanowy.
Posypać obficie posiekanym szczypiorkiem.
Góra
|
Komentarze |
Kurczę! Na razie brak komentarzy...
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|