Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Desery Bezy YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Bezy
Najlepsze są domowe bezy. A jeszcze jak uda się wysuszyć je w taki sposób, by środek pozostał ciągnący... Marzenie!

Składniki
  • 1 szklanka cukru
  • 4-5 białek
  • szczypta soli
Wskazówki
  1. Ubić na bardzo sztywno białka, stopniowo dodając cukier w trakcie ubijania.
    Dodana szczypta soli ułatwi ubijanie.
  2. Na papier do pieczenia lub folię aluminiową wykładać małe kupki (zamiast wymyślnych szpryc stosuję 2 łyżki).
  3. Suszyć w temp. ok. 90 st. C. dość długo, ze dwie-trzy godziny.
    Jak bez termoobiegu, można nieco uchylić drzwiczki piekarnika.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Desery

Ciasteczka


Podobne strony

Ciasto banoffee

Rogaliki kruche

Ciasto lodowo-truskawkowe

Lodowiec Joli

Faworki, czyli chrust

Wafle z kajmakiem

Tort z orzechów włoskich

Rogaliki wytrawne

Sernik klasyczny

Domek sernik

Sernik Madzi

Ciasto bananowe

Rolada bezowa

Krem Brulee

Ciasto kruche klasyczne

Biszkopt klasyczny

Pierniczki IPSOSowe

Lukier do dekoracji ciast i ciasteczek

Babka piaskowa

Tiramisu

Rolada biszkoptowa