|
|
Śledzie w pomidorach |
|
Fajne, nie za słodkie śledzie. Często goszczą na świątecznym stole w moim domu rodzinnym.
- śledzie
- koncentrat pomidorowy
- 2 cebule (ma być dużo)
- sól, cukier, pieprz, liść laurowy
- olej
- Matjasy wymagają tylko wyjęcia z opakowania i pokrojenia w dzwonka. :)
- Na patelni rozlać olej i przesmażyć pokrojoną cebulę w kostkę.
Doprawić solą, nieco cukru i pieprzem - na ostro.
Dodać koncentrat pomidorowy.
Ma się zrobić sos z wyraźnie NIE rozgotowaną cebulą.
Jakby było mało płynu, dolać nieco wody.
Wystudzić.
- W słoju przekładać warstwami śledzie i sos pomidorowo-cebulowy.
Dorzucić listek laurowy.
Góra
|
Komentarze |
#1
jarrow
napisał(a) dnia
2009-12-22 11:11:43
|
proponuje najpierw dodac koncentrat pomidorowy a potem ocenic czy nie dodac soli,bo inaczej moze byc wszystko przesolone
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|