Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Dania mięsne Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach
Smaczne bardzo. A sosik - marzenie!

Składniki
  • mięso z piersi indyka
    lepszy grubszy mięsień - bardziej foremne kotlety
  • pieczarki pokrojone w plasterki
  • ser pleśniowy typu Rokpol
  • pieprz
Wskazówki
  1. Indyka pokroić na plastry (w poprzek mięśnia).
  2. Dno naczynia żaroodpornego natłuścić, np. łyżką oleju.
    Wyłożyć pieczarki.
    Ułożyć warstwę plastrów indyka, oprószyć pieprzem i przykryć plastrami sera.
    Warstwy mają się kończyć serem na wierzchu.
    Ze względu na zdecydowany smak sera, potrawa nie potrzebuje dodatkowych przypraw czy nawet soli.
  3. Zapiec pod przykryciem w piekarniku.
    Podawać z bagietką.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Dania mięsne

Dania główne


Podobne strony

Tarta z porem i pieczarkami

Smażona wątróbka drobiowa

Szpinak z patelni

Spaghetti carbonara

Golonka po staropolsku

Cheeseburgery domowe

Wrapsy z tortilli

Kurczak świąteczny

Zapiekanka łososiowo-krewetkowa

Cielęcina pieczona do kanapek

Polędwiczki w sosie kurkowym

Szynka pieczona

Grzyby z patelni

Paella z owocami morza

Wołowina w papryce

Żeberka w miodzie

Sandacz pod fasolkową pierzynką

Makaron ryżowy z kurczakiem

Skrzydełka pieczone na ostro

Skrzydełka w miodzie

Ryba w winogronach

Kluski śląskie

Domowy pasztet mięsny

Strogonow

Kaczka po hiszpańsku

Tatar z wołowiny

Galaretka mięsna

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem 2