|
|
Indyk z sosem pleśniowym na pieczarkach |
|
Smaczne bardzo. A sosik - marzenie!
- mięso z piersi indyka
lepszy grubszy mięsień - bardziej foremne kotlety
- pieczarki pokrojone w plasterki
- ser pleśniowy typu Rokpol
- pieprz
- Indyka pokroić na plastry (w poprzek mięśnia).
- Dno naczynia żaroodpornego natłuścić, np. łyżką oleju.
Wyłożyć pieczarki.
Ułożyć warstwę plastrów indyka, oprószyć pieprzem i przykryć plastrami sera.
Warstwy mają się kończyć serem na wierzchu.
Ze względu na zdecydowany smak sera, potrawa nie potrzebuje dodatkowych przypraw czy nawet soli.
- Zapiec pod przykryciem w piekarniku.
Podawać z bagietką.
Góra
|
Komentarze |
Kurczę! Na razie brak komentarzy...
|
|
Góra |
|
Góra
|
|
|