Jaskinie Podróże Nurki Grafika Mizar Teksty Kulinaria Lemkov Namiary Mapa RSS English
Spelunka Trybików Kulinaria Przystawki Mus z wędzonego łososia YAC Software
  Wróć

Kulinaria

Zupy

Dania główne

Dania mięsne

Ryby

Seafood

Makarony

Przystawki

Sałatki

Grzyby

Dodatki

Śniadania

Jajka

Desery

Ciasta

Ciasteczka

Przetwory

Marynaty

Nalewki

Wódki

Mus z wędzonego łososia
Przepyszny mus, do podawania z grzankami, bagietką lub pumperniklem.
Przepis pochodzi ze strony www.kuchnia.tv.

Składniki
  • 100g łososia wędzonego na zimno
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki śmietany (ja dałam 18%)
  • 50g sera mascarpone
  • szczypta soli i pieprzu
  • do ozdobienia szczypiorek
Wskazówki
  1. W mikserze rozdrabniamy łosoś z dodanym sokiem z cytryny.
  2. Przekładamy do miski. Dodajemy śmietanę, ser i przyprawiamy.
    Mieszamy do uzyskania gładkiego kremu.
  3. Schładzamy w lodówce do podania.
    Ozdobić szczypiorkiem.
Góra

Komentarze
Kurczę!
Na razie brak komentarzy...

Góra

Dodaj komentarz (pola z gwiazdką są obowiązkowe)
Imię / ksywa *
Mail (pozostanie ukryty) *
Twoja strona
Komentarz (bez tagów) *
Wpisz tekst wyświetlony poniżej *
 

Góra

Tagi

Przystawki


Podobne strony

Bakłażan z pomidorami i serem halloumi

Wrapsy z tortilli

Ogórki małosolne

Rolada szpinakowa

Pieczarki z mozarellą

Grzybki w occie

Śledź pod pierzynką

Cebulak

Skrzydełka pieczone na ostro

Koreczki

Śledzie w pomidorach

Skrzydełka w miodzie

Śledzie w śmietanie

Topinki

Faszerowane pieczarki

Jaja faszerowane

Tatar z wołowiny

Galaretka mięsna

Ryba faszerowana

Pieczarki w boczku

Chrabąszcze - śliwki zawijane w boczku

Słonina

Rolada serowa